luni, 1 ianuarie 2018

Decalogul geluțist: Mai puțin e mult mai bine!

1.     Mai puțin e mai bine. De fapt, e mult-mult mai bine!
2.     Bucură-te zilnic, ca un copil ce ar trebui să rămâi, de fix ceea ce ai! Nu râvni la nimic altceva, te va ruina alergarea după himere.
3.     Soarta ta ești tu! Zâmbetul tău e în mâinile tale!
4.     Indiferent cât de tare o dai tu, mereu va apărea cineva care o lovește ceva mai bine, mai ușor și mai repede. Oricând va exista un om mai frumos, mai deștept, mai bogat, mai devreme acasă. Nu acolo e lupta, nu în afară. Acolo, afară, pierzi timpul.

5.     Nimeni nu-ți va putea spune ce-i mai bine pentru tine la un moment dat, asta doar tu  ar trebui să știi. Dar o poveste de viață sau un sfat de le cineva experimentat și blând îți poate aduce liniște și-ți poate fi de mare folos.
6.     Tu ești cine ești! Nu ești ceea ce faci, nu ești ceea ce ai sau posezi vremelnic, nu ești banii tăi, nu ești funcția sau cariera ta, nu ești nici copiii tăi, nici părinții tăi, nici măcar jumătatea de lângă tine. Tu ești ceea ce ești și atât! Nimic mai mult sau mai puțin. Tu știi cine ești, de fapt?
7.     Cheltuie și consumă, din orice și oriunde și cu oricine, mai puțin și în curând vei avea mai mult. Mult mai mult!
8.     Iubește ce-ți priește, alungă ce te înfundă!
9.     Oricât de departe și de repede ai fugi, liniștea, zâmbetul relaxat și fericirea sunt tot în tine, nu în altă parte.

10.  Fă liniște în tine și în jurul tău se va face liniște. 
Mângâie-te tu pe tine blând și vei vedea că apoi mulți te vor trata cu blândețe. 
Ai răbdare cu tine mai întâi și lumea va încetini răbdătoare în jurul tău. 
Fă pace tu cu tine mai întâi și apoi toți demonii și dușmanii reali sau închipuiți vor dispărea ca prin minune în pacea perenă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.