marți, 12 decembrie 2017

Salahorii

Din păcate, noi apreciem mai mult pe cei care ”aduc resurse”, care ”atrag banii”, pe cei care ”aduc clienți”, care ”au laicuri, șeruri și vizibilitate” mai mari, mai mândre și mai cornute.
Asta se întâmplă peste tot în societate, în sport, în politică, în cultură, în economie, în sănătate, în învățământ, în investiții.
Ne plac cei ostentativi, gălăgioși, sclipicioși, gregari, gureși. Și asta se vede în traiectoria și bunăstarea majorității.

Cei care așează cărămidă peste cărămidă cu răbdare și tact, cei care construiesc echipe în jurul unei idei sau țel, cei care ne spun adevărul dureros și neplăcut – ca orice medicament vindecător e amar, toți aceștia nu ne plac, sunt plictisitori, salahori, anoști, rigizi: oamenii din umbră, sufletiștii.

Să nu ne mai mirăm că suntem conduși de nulități, de hoți, de incompetenți.
Ei sunt conducătorii și șefii noștri pentru că noi i-am votat sau pentru că noi înghițim rahat, şi ne place!, și nu spunem lucrurilor pe nume niciodată. Suntem ipocriți şi falşi, târşeloşi şi comozi.

Soarta ta ești tu!

Zâmbetul tău este în mâinile tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.