luni, 25 decembrie 2017

Să te strângă de mână!

Doamne, este atât de important și de sănătos să ai mereu lângă tine o femeie care să te strângă de mână sau să te atingă discret pe picior pe sub masă în anumite momente, când tu derapezi sau pierzi atenția ori controlul, iar ea să rămână surâzătoare pentru ceilalți ca și cum nimic nu s-ar întâmplat.
Să te strângă de mână la plimbare în parc sau pe dealuri ori pe malul mării. 
Să te strângă de mână într-o pauză din lucrul făcut prin curte sau prin casă împreună.
Să te strângă de mână când îi povestești ceva din istoria, fizica sau matematica ta.
Să te strângă de mână când vă bronzați goi-pușcă pe plajă sau prin curte pe iarbă.
Să te strângă de mână când ea simte durerea ta, prin cuvintele tale nerostite, bine înghițite, când înțelege durerile înaintașilor tăi în palma ta și vrea și ea să ducă jumătate, sau atât cât poate, ca atunci când împărțeați cumva sacoșile mai grele de la cumpărături.

Mai hrănitor și mai util este să ai lângă tine femeia care să te strângă de mână când ea simte că tu vrei să dai replica tăioasă, nemiloasă, unuia mai slab ca tine, dar care te zgândărește sau te provoacă inutil sau inexplicabil ca un inconștient.
Să te strângă de mână când simte și știe că ai mâncat sau băut suficient și este momentul potrivit să te oprești și să te bucuri de viață mai auster.
Să te strângă de mână când simte că sufletul tău coboară nejustificat în abisuri, iar ea nu-și găsește cuvintele potrivite sau nu poate să te mai ridice cu dovezi exogene de afecțiune.
De multe ori e suficient ca ea să te strângă ușor de mână și multe rele trec mai ușor și zâmbetul liniștit îți revine instantaneu pe față.

Să te strângă de mână o femeie blândă și înțelegătoare, uneori, poate fi mai cicatrizant ca orice rostopască, gălbenele sau tătăneasă.

Să te strângă de mână, atât!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.