sâmbătă, 9 decembrie 2017

Piei, Satană!

Că una sau alta este urâțică sau doar ușor ”drăguțică”, nu-i vina ei. Așa a făcut-o mama ei, asta este, deși astăzi multe se pot corecta cu ceva bani și răbdare. Poate însă să se poarte frumos, să fie iubitoare, blândă, și astea compensează de cele mai multe ori minusurile din coajă.
Că este prostuță sau mai grea de cap, nu-i bai nici asta, iarăși nu-i vina ei. Așa a fost dotată din fabrică, procesorul mic nu duce mai mult, dar dacă studiază, citește, se înconjoară de oameni mai luminați, nu-i nimic complicat în astea, are șanse să se ridice din mâl. Și dacă este și zâmbitoare, veselă și caldă, nu-i greu să fii așa, poate avea o viață frumoasă și ușoară deseori.

Că e săracă lipită pământului iarăși nu-i o problemă. Femeia trebuie să aibă alte calități, și ar trebui să le aibă pe interior, unul frumos mobilat sau modelat, banii și averea vor veni negreșit după ea, dacă ea știe să lege o casă și să aprecieze un bărbat.

Dar să fie rea, o femeie rea este rebarbativă, asta este de neiertat! 
O femeie rea este cel mai năclăios și mai nociv lucru ce poate cădea pe capul unui bărbat naiv sau neatent.
Toxicitatea unei femei rele nu este întrecută nici de una care este în același timp și urâtă, și proastă, și săracă, dar are un suflet blând și bun.
Un blestem mai mare ca o femeie rea în viața ta, nu cred că există.

Doamne, ferește copiii de femeia rea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.