joi, 19 octombrie 2017

Oricât te zbați, partea e deoparte.

Nu-ți fie teamă, fii liniștită!
Cine a avut va mai avea, cine a fost va mai fi (iubit(ă) de cea/cel pe care o iubește sau o va iubi liniștit(ă))!

Să ne aducem liniștiți aminte că niciuna dintre domnișoarele pe care le-ai agățat tu cu intenție declarată, vae phalus nostrum!, adică pentru care ai depus efort ca să le cucerești, n-au fost nici ceea ce credeai tu până la coadă și nici n-au rămas prea mult în viața ta, nu au adus nimic nou sau bun pe termen mediu și lung. Au fost ”cucerite”, ce noroc!, dar au venit și au plecat ca și cum n-ar fi existat niciodată.

În schimb, cele trei femei importante din suflețelul tău, din ultimii douăzeci de ani, au venit ele, singurele, exact atunci când trebuia, îngerește.
Tu n-ai depus aproape niciun fel de efort ca să le cucerești, totul între voi a curs egal, natural, firesc. Și toate cele trei au rămas mulți ani în preajma ta, iar schimbările produse de ele au fost colosale și benefice pe lungi perioade de timp, unele pentru toată viața.

Adu-ți mereu aminte că nici măcar în sport și nici în profesie n-ai dat cele mai tari lovituri pe traseele pe care ai sperat și pentru care ai făcut totul cum ai știut tu că-i mai bine. Ele au fost reglate excelent de o forță superioară, pe un canon diferit de cel dorit de tine, dar lucrurile au fost cum nu se poate mai favorabile și tu nu te gândisei niciodată la ele. Abia peste ani ai realizat că lucrurile s-au așezat fix cum era mai bine pentru tine, chiar împotriva voinței și minții tale.

Nici măcar cele mai bune investiții sau plasamente n-au fost cele pe care le gândeai și calculai înainte scriind zeci de scenarii de risc și oportunitate. Dimpotrivă! Cele mai durabile și mai rentabile surse de valoare au venit ca un cadou pe un canal la care nu te-ai gândit înainte.

De aia îți tot zic: stai și tu puțin locului, mai lasă și Universul să-și mai facă și el treaba!
Ai văzut că n-a greșit niciodată, ba chiar a făcut și ți-a adus mereu ceea ce a fost mai bun și mai potrivit pentru tine, exact la momentul propice.

Tu fii bun, mană, și binele va veni mereu la tine!

Soarta ta ești tu!
Zâmbetul tău este în mâinile tale!
   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.