miercuri, 27 septembrie 2017

Totul sau nimic!

Toată lumea visează bani mulți fără muncă, iubire fără implicare și nici o adaptare, dar și pace fără război ori negociere sau măcar o luptă dreaptă ori crâncenă. Unii ar vrea să și mănânce fără să se îngrașe sau să fută fără să se atingă sau murdărească. 
Cum plm?!?
Nu există așa ceva, sau dacă există nu merită nici un cent și nici o atenție.

Îmi plac în ultimii ani domnii, dar am văzut și multe doamne prinse cu degetele în borcan, care vor să împace și capra și varza. N-a reușit nimeni până acum, dar toți se cred deștepți și infailibili. Asta se vede în toate aspectele vieții lor. 
Sunt tari în gură până în fața ofițerului de poliție sau a judecătorului ori a realității nude și crude. Că de copii n-au nici o jenă și nici un respect. Așa cum i-au educat, fix așa îi au și se vor mângâia de ei în consecință.

Tata, sărmanul, vâna și el inutil eterna iluzie: să rămână cu o așa-zisă ”bună imagine” a unui om însurat, în societate, dar păstrând în același timp și dulcea miere a iubirii interzise din afara stupului oficial.
Ce naiv, Dumnezeu să-l ierte!
Până la urmă n-a avut parte de niciuna completă și liniștită.
Și a mai și intrat și în pământ mult înainte de vreme.

Unde s-or grăbi oamenii aceștia?
Unde le este capul plecat? 
Ei nu știu că avem o singură viață aici în raiul pământesc și aia trece repede?
De ce nu-s atenți?
De ce nu-s zâmbitori?
De ce nu se mulțumesc cu ceea ce au?
De ce?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.