duminică, 20 august 2017

Previziuni din august 2017 pentru 2020-2022

Eram supărat anul trecut că poporul român a votat în majoritatea lui, peste 60%, cu psdalde și că măsurile guvernamentale sunt departe de ce ar trebui făcut în țara asta năpăstuită și condusă de hoți, incompetenți, curve, târșeloși, șulfe și mulți-mulți civili nevinovați. Singurul gând al coaliției este să-și scape pielea de pușcărie, dar și mulți din opoziție sunt mână în mână cu ei. Opoziția, am tot scris asta, este doar un psd mai prost. Mult mai prost.

Dar o vorbă deșteaptă bătrânească spune că Dumnezeu nu dă nimănui mai mult decât poate duce și chiar dă fiecăruia ceea ce are nevoie sau merită la acel moment. Am obosit să tot scriu împotriva așteptărilor și dorințelor celor mai mulți și cu ochii larg și ferm închiși, așa că acum nu fac decât să-mi scriu mie, ca un selfie, ceea ce mă hrănește și-mi dă putere să merg mai departe pe drumul meu.

Fiecare are exact cât își permite și va trăit fix cum și-a așternut. Nu va primi nici mai mult, dar nici mai puțin decât merită. 
”După suflet, maică, după suflet!” 
Nu există rețete magice, totul este arhicunoscut, la îndemână, la discreție. Cei liberi trăiesc liberi, orbii vor orbecăi. Nimic nou sub Soare, puțini se iluminează și înmagazinează informațiile omniprezente.

M-a necăjit puțin naivitatea celor apropiați, și prieteni și rude, la demonstrațiile din iarnă când cu OUG13. Dar mi-a trecut repede aducându-mi aminte de proverbul cu lupul care mănâncă de pe unde aleargă.  
Despre manevra cu Oug-ul am scris detaliat la momentul respectiv, mult înainte ca ața albă să iasă peste tiv, dar puțini (mă) citesc. Poate că este mai bine așa, fiecare știe ce-i bun pentru ea/el. Nu trebuie să mâncăm toți pâine, unii sunt sortiți cozonacului.

Nu îndreptăm noi acum cocoșații, e prea târziu, încă o generație naivă a pierdut lupta, alegând să rămână sclavi obedienți unor proști și incompetenți hoți, foști securiști sau membri apropiați ai aparatului, așa cum au ratat zâmbitori și generația părinților noștri, la fel de neatenți și aroganți și ignoranți.

Măririle de salarii la bugetari și ale pensiilor trebuiau făcute, de ani de zile, dar cred că era mai bine dacă erau corelate cu alte măsuri economice pentru a nu fi doar populiste și pentru a face cu adevărat bine oamenilor pe termen lung și a aduce bunăstare celor ce produc bucuri sau servicii, nu doar trântorilor și sinecuriștilor.

Las rândurile acestea aici, ne vom uita la ele peste vreo doi sau trei ani, adică prin 2019-2020. Să fiu sănătos până atunci și după, și voi pe lângă mine, și să recitim împreună ce-am scris în timp ce mângâiem pisici docile, cremuite, bronzate uniform, blânde și înțelegătoare, Doamne ajută!!!:

1. Euro va trece de 4,65 curând, poate chiar în primele săptămâni ale anului următor, dar se va stabiliza mult mai repede în palierul 4,75-4,95 lei la finele lui 2018, poate chiar din toamna anului viitor, sau la începutul lui 2019, pe la sfârșitul primăverii sau începutul verii. Nu exclud ca să și sară de cinci în trei-cinci ani, dacă rămânem pe drumul pe care suntem acum.

2. Costul majorității serviciilor se va mări și chiar dubla în următorii doi-trei-cinci ani. Orice fel de servicii.

3. Nivelul chiriilor va crește cu zece-cincisprezece de procente pe an. Estimez că se pot și dubla în următorii patru-cinci ani, dacă vom păstra linia pe care am apucat-o în ultimii ani. Să notăm undeva nivelul de chirie pe care ni-l dorim azi și mai vorbim prin 2021 sau 2022.

4. Imobiliarele, vânzări și construcții, vor mai urca încă doi-trei ani, apoi vor veni pe panta descendentă, dar lent și lung, câteva procente pe an, adică nesemnificativ pe termen lung și pentru investitorii de capital. Cam la fel cum a fost și creșterea din ultimii șase-șapte ani. Notează azi prețul imobilului care te interesează și ne mai scriem prin 2022.

5. Inflația va crește de la an la an, între trei și cinci, poate chiar șapte procente, vorbesc de cele oficiale, adică cele comunicate de omul veșnic de la BNR, meșterul Manole. Ce va fi în realitate..., om trăim și om vedea. Să nu fie din nou 1997-2000 și să revină, ca atunci, prim-ministru.

6. Nu va porni nici un război total în Europa, cum vorbește toată lumea astăzi, ce gloată de idioți!, nici vorbă de România sau R. Moldova, pacea va continua mult și bine pe aici. Se vor mai încorda mușchi pe ici și pe colo, cretini sunt peste tot, chiar și lângă noi, dacă ne uităm cu atenție, dar mai întâi trebuie rezolvate conflicte în Africa, Asia, Americi, mult înainte ca Europa să se gândească serios la o conflagrație. Ucraina, țările baltice, Polonia ar putea fi zone de mici conflicte locale. Dar nu va fi nici un război ”mondial”.

Punem un pariu?

Aștept mizele la comentarii, mai jos.
Mulțumesc.



9 comentarii:

  1. Azi Euro=4,6551 lei. Ăştia mi-au înfăptuit cu două-trei luni avans previziunile mele. :-)
    Hai cu 4,75! :-) )))
    Merge banda! 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  2. Euro azi=4,6599 lei.
    Rămâne cum am stabilit! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. 4,6656 lei, azi. Va fi bine! Da, promit.
    Va fi bine pentru cei care s-au pregătit din timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. E ok, în grafic, mp!: 1 EUR = 4.6722 RON +0.0052

      Ștergere
    2. E în grafic, mp!: 1 EUR = 4.7569 RON+0.0427 azi.

      Ștergere
  5. Azi, BNR: 1 EUR = 4.7729 RON +0.0062
    Keep it up, baby!

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.