luni, 1 august 2016

Scurte, la botul calului (iulie 2016)

De pe Fb adunate şi înapoi la blog redate:
...


...

- Ce faci?
- Scriu.
- Am citit ultimul articol. Ce-ți veni? Ești macabru și ciudat.
- Nu-s macabru, ciudat da. Și realist. E ca un testament. Altfel de.
- Și altceva? Ce mai faci pe acolo de atâtea zile?
- Tund iarba. Dorm. Curăț aleile de buruieni, mănânc fructe din pomi. Dorm. Mă plimb. Citesc. Stau. Mai vorbesc la telefon, rar, cu unul și cu altul, cu tine, cu cine mă sună. Mănânc rar, beau apă multă, slăbesc. Iar scriu, mai fac și plajă dimineața devreme și puțin pe seară la apus. Mai citesc, ies prin sat la o plimbare și o palavră, mă întorc la somn. Uneori stau doar întins pe iarbă și mă uit la cer. Apoi mai scriu, mai citesc, mănânc, dorm un pic - azi am dormit mai mult pentru că a plouat și s-a răcorit bine. Și tot așa...
- În fiecare zi?!?
- Nu chiar în fiecare zi. Duminica am liber. Mă odihnesc și eu, ca omul, după o săptămână de muncă.
https://mnmlistro.blogspot.ro/2015/10/deconectarea-de-la-tara.html

...

Oare cum o fi să poți avea constant weekenduri libere de vineri dimineața până marți după amiaza?

...
Furtuna de aseară a lăsat lăutarii fără vilă. N-am găsit nici un ou sau pui pe jos. Probabil că era "în lucru". :-)
Asta nu-i împiedică să cânte în continuare de dimineață.
Viața merge mai departe, azi!

https://mnmlistro.blogspot.ro/2014/07/muncim-pentru-cine.html

...
Be
You
Tea 
Ful 
- Aer condiționat ai acolo?
- N-are moşu'.
- Cluburi sunt prin sat?
- Păcatele mele, nu-i nici unul în rază de treizeci-patruzeci de km.
- Gagici măcar, ceva?
- Or fi, habar n-am, nu prea ies din curte. Nici măcar din cuşcă.
- Cum te descurci cu căldura asta insuportabilă?
- Ultimile seri m-am învelit cu plapuma. Au fost maxim treişpe-paişpe grade aici noaptea. 
- Tu ce făceai acum?
- Yoga.
- Da, avea dreptate taică-tu. Eşti nebun. ;-)
- :-) Şi eu te iubesc!

P.S.:


https://mnmlistro.blogspot.ro/2016/05/scapat-din-cusca.html
...
New little young girls in town! :-)

Ne plac cele zemoase şi experimentate, dar a venit vremea să dăm şanse şi celorlalte corcoduşe să se afirme, să se pună în valoare şi să arate ce pot...
Iubesc vara!

https://mnmlistro.blogspot.ro/2014/11/fetite-si-femei.html


...
Liniștiți în suflet e necesar și suficient.

”Am ajuns la concluzia că cei mai activi oameni sînt cei care urăsc, căci Iubirea e contemplativă. 

Oamenii care nu iubesc, fiind stăpîniți de neastîmpărare, umplu lumea de cuvintele lor și felul lor de a fi, lăsînd în jur impresia că toată lumea stă sub semnul răului. 
Iubirea însă este de-asupra acestora, ea cuprinde lumea toată și o ține, discret, în taină. Iubirea are vedere absolută, de aceea vede căderea finală a răului și nu se tulbură de înmulțirea lui, de manifestările lui tot mai turbate. 
Sufletul iubitor e liniștit, chiar și în fața răului, deoarece cunoaște zădărnicia și neputința acestuia. 

Numai dintr-un astfel de suflet Apostolul Pavel a putut zice: ”Nu răspundeți la rău cu rău”, căci răul este neputincios nu doar în a face binele, ci chiar și în a învinge un alt rău. Fiți liniștiți în sufletele voastre. Oricît de mult și turbat ar părea răul în această lume, Iubirea biruie, vede și ține toate. Pentru că este de la Dumnezeu și este Dumnezeu.” - Savatie Bastovoi



...
Da, mai bine tare de-o ureche decât în două blegi.
...
Noi nu ne uităm niciodată la haznaua pestilențială din curtea noastră, dar avem pretenția că știm mai bine cum stă treaba cu grupurile sanitare sau cu wc-urile turcești.
...

Eu încerc să fiu mai direct și mai punctual. După acest eveniment toate relațiile se pot reseta sau relansa privind pacea locală.



Iată ce propun:
Astăzi este 21 iulie 2016 și încerc încă o mică previziune, miza rămâne de stabilit împreună și batem palma ulterior: democratic alesul nu apucă viu data de 21 iulie 2017, iar dacă o apucă, presupunând prin absurd că o lume întreagă civilizată va înghiți la nesfârșit abuzurile în lanț al unui membru Nato și aspirant la UE, toate granițele țării vor fi într-un fel sau altul sub asediu sau chiar în anumite părți, prin sud, est și nord-est, va fi cotropită aparent fără nici o legătură cu evenimentele de săptămâna asta.
Ca să mărim puțin miza, la cerere, mai pot avansa spre propunere:
1. N-apucă nici măcar aprilie 2017, dacă militarii vor mai fi umiliți și nu vor fi grațiați in corpore curând și reabilitați cumva. Nu poți degrada atâta haina militară fără ca cei rămași în cazărmi, spectatori deocamdată la jignirile de azi, să te ierte și să uite. A doua oară nu cred că vor mai rata...
2. Nu va sărbători nici anul nou 2017 dacă va începe execuțiile în masă fără procese oneste și dacă primește vot de blam de la UE după suspendarea de azi normelor convenției Cedo. Cei care l-au apărat în stradă au dorit democrația măcar așa cum era. Dacă va dispărea și acea brumă de democrație și opoziția va ajunge în corzi sau prin canale...
3. Nu apucă nici sfârșitul celor trei luni de stare de asediu decretate azi dacă se mai joacă mult cu curul gol pe la ranga celor cu avioane, rachete și logistica rară de la Incirlic care până în acest moment i-au ținut liniștiți și departe pe toți vecinii de jur-împrejur care abia așteaptă să smulgă o bucățică în urma unui mult așteptat și provocat război civil...
Pariurile sunt deschise!
Avem donatori?
:-)

...


Este evident că nimeni nu poate calcula, evalua și nici controla nebunia umană. Chiar nevăzută cu ochii liberi, cine-i are, ea există și trăiește în subteran și explodează la intervale oarecum regulate.

Cele două războaie mondiale confirmă faptul că lucruri rele se întâmplă fără ca cineva, chiar bine intenționat și cu suficientă putere, să le poată opri în ciuda mult clamatei ”umanități” și a ”drepturilor omului”.

Ceea ce se întâmplă în acești ani ar trebui să ne pună pe gânduri. Dar, așa cum știm, să stai pe gânduri este cea mai dificilă poziție iar noi căutăm în ultimele decenii doar cele mai facile rezolvări și stări.

:-)
...


- Postezi atat de multe si de repede si nu apuc sa dau like la toate... :-) Ce mai faci?
- Lasă lăicuirea. Ți-am mai spus. Ai apucat să citești tot ce am postat eu astăzi?!?
- Nu.


- Rău. :-(

...

- ...minimal n-ar trebui sa fie si nr. de postari de pe fb? ca tinde spre maximal...
- Am notat comanda. Să trăiți! Am înțeles...

...

Să nu știi sau să nu poți spune clar și răspicat, la timp, ”Ajunge!”, ”Nu!”, ”STOP!!!” este o încurajare pentru orice agresor și pune victima sub circumspecția colaborării partizane, a planurilor ascunse sau a plăcerii perverse, masochiste. Să nu ceri ajutor și nici măcar să nu te sfătuiești cu cei ce te-ar putea cumva ajuta, măcar cu un sfat, este iarăși o realitate și o față cruntă a fricii inoculate de atacator în timp îndelungat. Dar lipsa luptei sau a protestului vehement împotriva unei pretinse agresiuni va demobiliza pe oricine avizat și în putere să te apere sau să încerce să te ajute. Cine nu se apără singur, cu greu va fi protejat de altcineva, mai ales în baza unei idei frumoase, a unui gest cavaleresc sau a unui act cu titlu oneros. Tocmai pentru că nu mai există așa ceva, iar ele nu mai există pentru că nimeni nu le-a mai apreciat sau valorizat în ultimele decenii.

....

Răul venit din exterior, provocat de terți, se întâmplă mai des și mai ușor atunci când oamenii se bazează prea mult pe emoții și speranță și nu folosesc punctual și imediat rațiunea și pragmatismul în rezolvarea unor agresiuni.

...

Abia la bătrânețe am înțeles că este infinit mai sănătos să cauți și să ai liniște decât să tot urmărești să ți se dea dreptate.

...

Chiar şi după cea mai neagră noapte va răsări invariabil clarificator Soarele dimineții.

...


Evident că uităm istorie și cine uită istoria este condamnat s-o repete și s-o sufere din nou pe pielea proprie.



În Germania și Italia interbelice socialismul a prins bine și ajuns ulterior la putere sub umbrela naționalismului. Cu doi lideri cu ceva priză la publicul slab educat, plin de analfabeți săraci, și lipsit de surse alternative de informare, Hitler și Mussolini, curentele numite ulterior nazism și fascism au semănat teroarea și au adus dezastru pentru decenii în Europa.



Este un fapt că sub cele două curente, identic s-a petrecut și sub Stalin cu comunismul, situația economică a popoarelor asistate și anesteziate a progresat vizibil dând apă la moară susținătorilor utopiilor ascendente, dar asta s-a întâmplat pentru că punctul de pornire era foarte jos iar bunăstarea venită prin subvenții, rechiziții, confiscări abuzive și naționalizări a pregătit falimentul economic imediat ulterior.



Curând după ce opoziția a fost anihilată brutal, în toate cele trei țări, când ”democrația” conducea poporul orbit de luminații lideri, o imensă conflagrație mondială a retezat milioane de vieți și a ruinat averi și destine.



Astăzi evenimente similare se petrec în Europa și la margine de ea. Le vedem cu ochii largi deschiși, facem comparații, comentăm, ne lamentăm, nu întreprindem nimic concret. Așa era și înainte de al doilea război mondial...



Istoria se repetă metodic, cu precizie de metronom, iar ochii larg închiși ai populației tolerante cu derapajele și predarea puterii într-un singur hăț se vor deschide în fața faptului teribil împlinit: repetarea greșelilor aduce inevitabil repetarea pedepselor. Până la învățarea lecției, probabil peste alte câteva decenii de teroare, foamete și declin...

...


Inspiră.
Expiră.
Zâmbește ușor chiar fără nici un motiv.
Privește cerul la intervale oarecare.
Dă atenție celor mai sus precizate și repetă liniștit procedura, zilnic dacă se poate, de mai multe ori. De cât de multe ori poți.
Va fi bine!
:-)





...

Unii oameni sunt ca mopurile: ca să poată face curățenie trebuie să strângă absorbind temporar mizeriile întâlnite în cale. Evident că oricât ai curăța ulterior mopul respectiv el nu va mai fi perfect imaculat niciodată. Da, bineînțeles că ştiu că există şi raclete şi mături, dar şi cozi de topor. Acum fiecare ştie ce-i mai bine pentru ea/el . Soarta ta eşti tu! :-) ❤ ...

Lângă mine, cam la vreo sută de metri, se construiește un bloc modern cu vreo cinci-șase etaje. Accesul în acest șantier se face pe o poartă îngustă, extrem de mică față de vastitatea proiectului. Ieri de dimineață, când oricum era aglomerație în zonă și când toată lumea mergea cu mașinile la muncă, două autoutilitare gigantice se chinuiau să intre și să iasă una pe lângă alta prin gurița mică a porților meschine: o betonieră din aia imensă de treizeci de tone, din aia cu două axe directoare, se intersectase cu o automacara colosală de vreo patruzeci de tone sau chiar mai mult.
Azi dimineață ea cobora din mașina modestă a unui tânăr mai durduliu, având cam la vreo sută kile în viu. Ea avea maxim douăzecișiceva de ani, studentă, subțirică, șatenă, delicată, minionă, o păpușică plăpândă gen barbie părea că merge singură pe străzi cărând într-o mână un telefon imens modern și de ultimă generație, probabil. El arăta a fi prietenul ei după săruturile pasionale de despărțire răvășindu-i părul cârlionțat, pe care ea și-l aranjase în grabă evident deranjată de gestul lui, și semnele afectuoase făcute reciproc cu mâna încă vreo zece secunde după ce părăsise mașina staționată pe avarii și intrând șarmantă pe niște tocuri imense în clădirea modernă unde lucrează cu entuziasm și dăruire, totale.
După prânz este surprinsă de două colege în celebrul loc de luat masa și cafeaua al angajaților corporației sărutându-se pătimaș cu șeful ei direct, ce putea să-i fie tată lejer, el răvășindu-i în dreptul gluteusului major doar rochița ușor transparentă, nu și părul precum făcea juvenilul amorez de dimineață. Șeful este plinuț-bine și el, rubensian chiar, individ care se vedea că nu făcuse nici un sport în viața lui, nici măcar șah. 
De vreo oră stau în poarta goală a șantierului și mă uit la unica și minuscula cale de acces. Cum s-or descurca în spațiile astea atât de mici și macaragiul și betonistul?!?
...

”Cunoști tu vreo femeie care să arate mai bine în realitate decât în poza de profil de pe fb?” - andreisme de demult...

....

Da, uneori aşternutul poate lămuri cele mai frumoase sentimente şi despărți cele mai trainice case de piatră. :-) Din fericire. ;-) ❤

...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.