joi, 13 august 2015

Ostentația confirmă și întărește lipsa

Faptul că ai la profil poza cu partenerul tău, sau partenera ta, poate spune multe. Schimbarea deasă a acestei poze mai comunică niște chestiuni. Postarea regulată de alte poze cu perechea ta peste tot, având zâmbete largi, de cinema, ostentative, aparent fericite, poate arăta că în realitate lucrurile nu stau chiar așa.
Dacă într-adevăr era mare iubire între ei, nu cred că aveau nevoie de paradă de imagini și nici de confirmarea aprobărilor like-urilor celor apropiați din listă. Iubirea lor le-ar fi fost de ajuns. Nici apă nu le-ar fi trebuit.

Să ne gândim puțin la faptul că avem și noi niște minorități naționale care fac dintotdeauna paradă de orice. În special de bogăția lor. Lanțuri de (h)aur, case cu multe camere și turnulețe cu numele copiilor pe ele în vârf, mașini de f(i)er de lux spălate zilnic, polișate și toate zilnic pozate și repede pe rețelele de socializare postate. De femeile multe și frumoase precum și de duș(j)manii care poartă pică pe valoarea lor...nu mai vorbesc. E arhicunoscut.
Dacă ei ar fi cu adevărat bogați, și mulțumiți, liniștiți și împăcați în sufletele lor cu acest statut, oare ar mai face paradă de bunurile, valoarea, frumusețea și deținerile lor?

De ce oamenii cu adevărat bogați nu sunt aproape deloc vizibili în societate, în public, pe fb?
De ce ei păstrează o discreție impecabilă a tot ceea ce fac, spun, arată, au, comunică și dețin?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.