vineri, 20 februarie 2015

Părerea celorlalți, majoritar neavizați

Te poți șterge la cur cu ea. Sau te poți pișa în liniște pe ea. Pe părere. Dar nu numai. Fără probleme și fără glumă. Pe bune, e cel mai bun lucru pe care-l poți face. Și toată lumea va fi fericită.

Nu, nu sunt supărat. Dimpotrivă. Zâmbesc cu gura până la urechi acum pentru că am deschis ochii și în zona asta.

Pe cei mai sensibiloși îi rog să scuze expresiile de mai sus. Pe ceilalți îi invit să mergem mai departe.

Cei mai corupți şi condamnați politicieni continuă să dea lecții de morală şi conduită. Au bloguri citite şi des şeruite. Sunt mulți care se uită cu respect în gura infractorilor. E grav! Pentru că mulți sunt tineri şi necopți. Uşor influențabili, manipulabili, de leprele de politicieni puşcăriaşi sau puşcăriabili.

Văd tot mai des sfaturi despre relații interumane provenite de la ratați în viața de cuplu, unii veniți după două sau trei divorțuri - unele chinuind și copii nedoriți prin viață. Sau de la persoane care sunt într-o căs(z)nicie cu primul partener, și singurul din viață, cu care au făcut sex vreodată pe Pământ. Cum poți apleca urechea la astfel de specimene? Pe mine mă pufnește râsul de fiecare dată, nu mă pot abține. De aceea am și izbucnit în hohote atunci. Râd ca un copil mic la gogomăniile auzite din gura unor imaturi, neexperimentați și nepricepuți în domeniu. 
Cum pot ei să aibă tupeul să vorbească despre pantofi, și să mai dea și sfaturi altora, când ei au purtat o singură pereche de saboți scâlciați de lemn o viață întreagă?!? Săraca Andreea...

Observ persoane anorexice, cu pieile curgând, atârnând - mai exact spus, suav de pe ei, sau altele bine supraponderale care dau sfaturi sau indicații prețioase despre nutriție și stil de viață. Unii, unele, sunt guru ai domeniului. Dar puțini le-au văzut în costum de baie măcar. Dar au blog prea citit și cont arhilăicuit de feisbuc. Dacă le pui o strachină de mâncare făcută de mama lor în față, și îi asiguri că nu-i filmează sau pozează nimeni, devorează sălbatic blidul și-l ling până la os. Da, până la os. Unii dau sfaturi despre nutriție doar pentru că la orice altceva au dat greș în viață, cunosc pe cineva renumit care a fost dat afară de la o firmă de confecții de la bandă și o doamnă care era snopită în bătaie de fostul concubin de nesimțit de grasă ce era (și parțial la fel a rămas după aproape două decenii), și acum au găsit aici o grămadă de idioți utili la like-uri și aplicat fantasmagoriile bolnăvicioase și cancerigene care în alte state mai așezate în gândire au fost interzise publicului după o mulțime de morți suspecte.

Sunt din ce în ce mai mulți artiști care, culmea!, iau tot felul de premii, dar dacă le pui diapazonul în mână încep să râdă. Nu mai vorbesc de note sau partituri, aici deja mulți se crispează și s-ar putea să ți-o furi dacă insiști cu solfegiul. Sunt ”artiști” populând toate revistele moderne de can-can care nu au nici o legătură cu muzica sau cu arta. Lăutarii veritabili le dau clasă la muzică. Clasă! - am zis! 
Doar dacă putem considera și calculatorul și programele de editare de sunet ca fiind din branșa muzicală. Când tu ești huiduită la scenă deschisă pentru play-back-urile execrabile, pe care nu ești în stare nici să le mimezi cum trebuie, mai ai tupeul să vii și să dai ochii cu cântăreți care interpretează excelent acapella aproape orice melodie de pe glob?

Sunt astăzi scriitori și poeți, mulți cu multe cărți publicate și premii de la diverse asociații obscure din domeniu sau chiar de la USR direct, vezi şi scandalul imens de săptămânile trecute, care n-au nici o tangență cu mâncarea asta. Dar pretind că sunt valoroși și chiar dau sfaturi și sunt omniprezenți pe feisbuci la discuții, de dimineață până seară. Puerile cele mai multe, dar asta se cere. Unii, dar și unele, biete autentice scrijelitoare, dar ele se vor scriitoare sau poete, eu recunosc că sunt doar un simplu scrijelitor și că asta este și nici n-am pretenții de mărire, au tupeul să lanseze judecăți de valoare privind semeni sau congeneri de nivel valoric apropiat sau chiar mult peste. Culmea este că cei atacați, unele delicate și bine educate, sunt cu naturelul simțitor și suferă ca proastele în batistă în loc să dea palma, fin, cu vorbe alese, înapoi peste ochii sau botul impertinentei non-valoare.

La sport este fix același lucru, nivelul este tot mai scăzut de la an la an. Despre fotbal am scris deja și aici și aici.

Mă surprind deseori zâmbind de desele inepții ale așa-zișilor specialiști și performeri de pe la noi. Degeaba eşti cel mai bun la box, dacă toată lumea joacă şah. ☺
Astăzi mă doare burta de la atâta râs. 
Iar aia cu ”fac și ei/ele ce pot pentru bani în Ro...” nu-i bună Alina - draga mea, pentru că la doamne, într-un context dificil, ori o minte puțin sprințară, sau defectă - ca a mea, s-ar putea înțelege altceva. 😆

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.