duminică, 28 august 2016

Fericirea nu-i aici. Fericirea e aiurea!

Și dacă fericirea este momentul acela dureros când, deși suferi și sângerezi, înțelegi cu precizie și vezi clar care este sursa și motivul nefericirii tale?
Și dacă fericirea este compusă, de fapt, din pauzele scurte dintre nefericirile consecutive și banale ale vieții noastre?
Și dacă fericirea se găsește foarte ușor, dar doar în lucrurile mici și simple, iar noi ne considerăm prea evoluați și filosofi și căutăm eronat și zadarnic fericirea prin zone prea înalte, prea elevate, prea fine, dar inaccesibile pentru 99,99% dintre noi?

sâmbătă, 20 august 2016

Inutil

Degeaba încerci să le arăți, de explicat le-ai tot explicat ani de zile inutil, că au capul prins într-un jug gros și greu, dar invizibil deși perfect real. Că au gâturile, era să scriu gâții (mamei lor...), legate strâns în lese electronice, financiare, sociale și profesionale invizibile și cancerigene, că au mințile, sufletele și gurile ferecate în carcere, cuști, botnițe.

joi, 11 august 2016

Rambursarea darului de nuntă

Despre nuntă am scris detaliat aici și nu voi mai reveni asupra subiectului până când nu se va schimba ceva decisiv în accepțiunea generală. Adică niciodată în Ro.

Cum 99% dintre noi văd lucrurile fix invers decât le văd eu așa cum am descris mai sus, astăzi voi merge cu majoritarii și voi prelua întrebările firești puse de participanții cu asiduitate la astfel de evenimente. Așa numiții sponsori sau investitori.

Întreb pentru o prietenă: în ce condiții se returnează ”cadoul” dat în plic la o nuntă dacă respectiva căsnicie se destramă conform statisticilor, adică în majoritatea cazurilor în primii trei-cinci ani de la fericitul și luxosul eveniment?

Alte întrebări tot de la amica mea degrabă vărsătoare de ”cadouri” la nunți:

sâmbătă, 6 august 2016

Cel mai tare test de autoevaluare (zece întrebări)

Da, este cel mai bun chestionar care s-a conceput vreodată pe acest Pământ! 

Așează-te liniștită în fotoliul cel mai confortabil și ia un creion sau un pix și o foaie cu tine. Citește fiecare întrebare de două ori, încet, pe îndelete, după ce înțelegi bine enunțul anterior, apoi răspunde în scris pe puncte, detaliat, pe foaia ta. Când vei fi terminat cu răspunsurile trage o linie sub ele, inspiră patru secunde, retenție două, expiră alte cinci secunde și în circa un minut, maxim două, vei ști exact care ți-e nivelul, valoarea, viitorul.
Promit!

Știu că suntem to(n)ți deștepți, frumoși și capabili, dar merită să-ți faci acest test care să-ți confirme toate excelentele așteptări pe care le ai despre tine.



Să începem! Ia hârtia și pixul sau creionul lângă tine și începe să scrii detaliat răspunsurile imediat ce ai terminat de citit întrebarea. NU sări la următoarea întrebare până ce nu ai răspuns complet la precedenta. Vei vedea la final de ce.

Iată întrebările, sunt doar zece, dar de zece plus: