duminică, 9 octombrie 2016

Ai tot ce-ți trebuie!

Da, nu cred că-ți lipsește nimic. Nu-ți lipsește nimic din ceea ce este cu adevărat important pentru tine. 
Cred că ai ce mânca, ce bea, ai niște haine să pui pe tine, ai un acoperiș deasupra capului, doar nu-mi citești articolul dintr-o cutie de carton de pe stradă în ploaie. 
Ai niște bănuți de cheltuială, pentru că ai plătit netul de pe care mă citești.
Ai un loc de muncă sau măcar o sursă de venituri, fie că ea este mama, tata, iubitul/iubita sau sponsorul oficial sau ne.
Ești bine, ai de toate, să nu-l mâniem pe Dumnezeu.

Traversăm una dintre cele mai fericite perioade din toate timpurile pe aceste meleaguri, chiar dacă suntem dominați numeric și înconjurați de incompetenți, de hoți, de curve de ambele sexe și proști cât vezi cu ochii. Dar putem schimba asta, dacă vrem. 
Beneficiem de pace pe teritoriul nostru, avem acces la toate tehnologiile moderne, putem călători oriunde ne dorim, informațiile de ultim moment de oriunde din lume le putem accesa instantaneu, putem vorbi și face orice atâta timp cât nu deranjăm pe ceilalți, avem un nivel de trai în Ro printre primele zeci de popoare de pe tot globul pământesc, chiar dacă potențialul nostru ca țară ne-ar fi permis să fim mult mai bine și mai sus. 
Nu-i fabulos? 
Cum să nu fim mulțumiți și fericiți cu această situație? Avem tot ce ne trebuie.
Repet: să nu-l mâniem pe Dumnezeu!

Mai bine am căsca gura la alegerile viitoare și să reușim să determinăm și pe cei de lângă noi să nu mai votăm tot hoți, curve, analfabeți, impostori și incompetenți. Putem face măcar atâta lucru? N-a zis nimeni să trimitem rachete pe lună, doar să fim, în plm, o dată la patru ani măcar, atenți la o ștampilă și să facem responsabili și pe cei din familia noastră și pe prietenii noștri sau cu care ne pierdem timpul.


Zâmbește, ai tot ce-ți trebuie azi!

Cât timp suntem încă pe pace este bine.
Zâmbește relaxată, chiar ai tot ce-ți trebuie.
Pe cuvânt!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.