sâmbătă, 6 august 2016

Cel mai tare test de autoevaluare (zece întrebări)

Da, este cel mai bun chestionar care s-a conceput vreodată pe acest Pământ! 

Așează-te liniștită în fotoliul cel mai confortabil și ia un creion sau un pix și o foaie cu tine. Citește fiecare întrebare de două ori, încet, pe îndelete, după ce înțelegi bine enunțul anterior, apoi răspunde în scris pe puncte, detaliat, pe foaia ta. Când vei fi terminat cu răspunsurile trage o linie sub ele, inspiră patru secunde, retenție două, expiră alte cinci secunde și în circa un minut, maxim două, vei ști exact care ți-e nivelul, valoarea, viitorul.
Promit!

Știu că suntem to(n)ți deștepți, frumoși și capabili, dar merită să-ți faci acest test care să-ți confirme toate excelentele așteptări pe care le ai despre tine.



Să începem! Ia hârtia și pixul sau creionul lângă tine și începe să scrii detaliat răspunsurile imediat ce ai terminat de citit întrebarea. NU sări la următoarea întrebare până ce nu ai răspuns complet la precedenta. Vei vedea la final de ce.

Iată întrebările, sunt doar zece, dar de zece plus:
1. Uită-te cu atenție în oglindă. La chip și la trupul tău gol. Uită-te în ochii tăi. Uită-te și la spatele tău, folosește o oglindă sau un telefon cu cameră video. Îți place ceea ce vezi? Ce vezi, de fapt? Cum este? Cum te simți?

2. Uită-te în portmoneu. Sau uită-te pe card sau în conturi. Îți place ceea ce vezi? Cum este? Cum te simți? Ce vezi, de fapt? 

3. Uită-te acum în ochii persoanei iubite. Stai acolo, uitându-te în ochii aceia minim un minut sau două. Nu râde! Nu-i de râs, nu azi. Ai răbdare... Doar uită-te în ochii pe care zici că-i iubești și observă tot ce poți. Notează senzațiile și reacțiile ce te copleșesc privind spre sufletul persoanei adorate.  Ce vezi, de fapt? Îți place ceea ce vezi? Cum este? Cum te simți?

4. Ia în brațe toate diplomele, certificările, atestatele și toate celelalte patalamale acumulate de-a lungul anilor tinereții. (Acum aș fi vrut să-ți zic în continuare să te piși cu jet înalt pe ele, dar nu pot scrie asta pe blog pentru că mă citesc și cei mai tineri și ”nu-i bine, mamă”...) Uită-te la ele și citește fiecare titlu sau subliniere a emitentului. Citește datele de întocmire și încearcă să-ți reamintești evoluția fulminantă pozitivă adusă de fiecare dintre ele și fericire aferentă dobândită. Împrăștie-le acum pe toate pe masă fix în fața ta și aruncă o privire exterioară pe ele în ansamblu și una interioară pe ceea ce ți-au adus ele special pe zâmbetul tău. Îți place ceea ce vezi? Cum este?  Ce vezi, de fapt? Cum te simți?

5. Ieși în curte și uită-te la casa ta. Ori în față ori în spate, unde-ți place ție. Ieși din curte și uită-te la casele din jurul casei tale. Cum care curte? Sau la bloc la fel, e cam totuna, relativ. Vezi care-ți sunt vecinii și zona în care locuiești. Cum care vecini?!? Uită-te în jurul cortului în care trăiești sau a cutiei de carton sub care-ți odihnești oscioarele. Dacă ești pe plajă, felicitări - ai luat decizia cea mai bună de sezon, uită-te la cei întinși pe prosoapele de lângă tine. Aruncă o privire jur-împrejur, studiază zona, casa, vecinii, ansamblul.  Ce vezi, de fapt? Îți place ceea ce vezi? Cum este? Cum te simți?

6. Uită-te în parcare la mașina ta. Sau la motorul tău sau la bicicleta ta, sau doar privește mijlocul de transport în comun cu care te deplasezi zilnic. Uită-te măcar la picioarele tale, la labele picioarelor mai exact, dar mai ales la tălpi. Îți place ceea ce vezi? Cum este? Cum te simți?
 Ce vezi, de fapt? 

7. Mergi la serviciu. Uită-te liniștit la colegi, șefi, subalterni. Cum care serviciu?!? Cum adică n-ai subalterni?!? Dar de ce-i înjuri așa pe colegi tăi?!? Mă rog, treaba ta. Acum uită-te la clădirea în care muncești și la cubul în care-ți petreci minim opt-nouă ore pe zi din viața ta în fiecare zi lucrătoare. Ce vezi, de fapt? Îți place ceea ce vezi? Cum este? Cum te simți?

8. Numește rapid și scrie-i pe hârtie în același timp, în maxim cinci-șapte secunde, pe trei dintre cei mai buni prieteni ai tăi. Acum întrebă-te dacă ai deplină încredere în ei, dacă îți cunosc majoritatea durerilor din trecut, a neliniștilor din prezent și a planurilor de viitor, și gândește-te profund și sincer dacă și ei te văd cu aceiași ochi pe tine înapoi și viceversa. Îți place ceea ce vezi? Cum este? Ce vezi, de fapt? Cum te simți?

9. Adu-ți aminte trei vise din copilărie sau adolescență sau reîmprospătează-ți creierul cu ceva ce te motiva în tinerețe, cu ceva ce-ți doreai foarte-foarte mult să ajungi, să faci sau să devii. Acum scrie lângă fiecare vis stadiul celor trei proiecte și gradul lor de realizare plus satisfacțiile pe care le ai de la fiecare reamintindu-ți punctul de plecare și cel în care ai ajuns acum. Îți place ceea ce vezi?  Ce vezi, de fapt? Cum este? Cum te simți?

10. Gândește-te la ultimele tale cinci fapte bune, caritabile, neremunerate, neștiute de nimeni altcineva decât de tine, da, cinci sunt suficiente, pe care le-ai făcut în ultima lună. Sau în ultimul an... Îți place ceea ce vezi? Cum este? 
 Ce vezi, de fapt? Cum te simți?

Gata testul, ești liberă. Mergi în pace!

Soarta ta ești tu!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.