duminică, 20 septembrie 2015

Vie, iubitoare şi fericită

Cele două domnişoare ce au vrut să se sinucidă zilele trecute, dar sunt multe altele zeci și sute asemenea, aveau MII (multe mii) de "prieteni" pe feisbuci şi sute de "urmăritori".
În clipele cu adevărat grele n-au avut pe nimeni alături. 
PE NIMENI! Absolut pe nimeni...
Norocul ambelor a fost că a existat câte o altă femeie, străină, care a mediatizat cazul lor şi astfel s-a găsit un salvator pentru fiecare în ultima clipă.
De ce se întâmplă ca tinere aparent ok să-şi dorească moartea? De ce numărul lor, al celor ce aleg sinuciderea, este în creştere an de an?
Oare să aibă vreo legătură cu nefericirea lor în dragoste? Întreb, nu dau cu parul. Nu azi. Camuflarea din spatele conflictelor cu familia şi nerealizările profesionale nu le halesc. Mai sapă puțin, creştino şi creştine ortodox!

Da, ortodoxia ne împinge să fim fete cuminți, chiar dacă nefericite, depresive, cu dese tentative suicidale. Da' creştine! Virtuoase! Virtuoase şi moarte.


Cu regret vă spun că nu-mi place modelul de mai sus, care putea lua ieri forma a (încă) două cadavre. 


Cu bucurie vă comunic că prefer pe cele vii, vesele, entuziaste, mulțumite, zâmbitoare şi având mai mulți iubiți, soți, amanți, iubite, parteneri, partenere. Oricâți şi oricâte.


Eu zic că şi Doamne-Doamne ne preferă vii, fericiți şi iubitori, mai repede decât nefericiți, morți-sinucişi de tineri şi caşti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.